23 Mayıs 2009 Cumartesi

ASKI MEMNU 34.BÖLÜM ÖZETİ

Bölüm 34

Bihter, Behlül’ün son anda geri adım atmasıyla çok zor durumda kalmıştır. Hemen telaşla annesini arar ve Adnan gelmeden mektubu yok etmesini ister. Ancak sezgileri çok kuvvetli bir kadın olan Firdevs Hanım bu işi çoktan halletmiştir bile. Behlül, pişmanlıklar içinde gözyaşları içinde doğruca Elif’in evine gider. Daha girer girmez Elif’e hemen evlenmek istediğini söyler. Elif’se ona Paris’te bir ajansla anlaştığı müjdesini vermek üzere sabırsızlanmaktadır. Elif’in bu önemli iş fırsatı nedeniyle hemen evlenmeleri zor görünmektedir. Adnan Bey’in kafası bir önceki akşam yaptıkları konuşmayla ilgili olarak karışıktır. Erken saatlerde eve gelir. Azerbaycan’daki bir işe Nihat ile birlikte Behlül’ü göndermek istemektedir. Bunun için sürekli Behlül’ü arar ama Behlül telefonu açmaz. Çünkü Behlül, amcasının her şeyi öğrendiğini onun için aradığını düşünür. Bihter eve döner dönmez annesiyle konuşur. Firdevs Hanım yaptıklarından dolayı ona kızgındır. Bihter ona bu kaçışın Behlül ile ilgili olmadığını söylese de Firdevs Hanım her şeyin farkında gibidir. Adnan Bey, Bihter’le hemen konuşmak ister. Ona kararını sorar. Planları suya düşen Bihter hemen geri adım atar, özür dilemeye başlar. Bütün bunların Adnan Bey’in sevgisini sınamak için olduğunu söyler. Adnan Bey, ondan bir daha kendini ayrılıkla sınamamasını ister. Eğer bir kere daha ayrılığı ima edecek olursa cevabının evet olacağını ekler. Bu konuşmayla birlikte sular durulmuştur, sarılırlar.

Behlül, kendisini araya Nihal’den ona farkettirmeden evden durumun iyi olduğu haberini alır. Böylelikle rahatlar ve amcasının telefonunu açar. Adnan Bey, onu iş konuşmak için çağırır.

Matmazel, Adnan Bey ile özel olarak konuşarak ona önümüzdeki yazın programını verir. Ancak asıl konuşmak istediği şey, Nihal’in üniversiteyi kazanmasından sonra kendi evine çıkmak istediğidir. Gündüzleri yine gelecek ama köşkte kalmayacaktır. Adnan Bey nedenlerini sormak istese de Matmazel bunun rahatsızlıkla ilgili olmadığını söyler. Matmazel bu kararını Nihal’e üniversite sınavından sonra söyleyecektir.

Behlül ve Bihter’in bundan sonraki karşılaşmaları karşılıklı oyun şeklinde geçer. Behlül ve Elif, Adnan Bey’in yalısına yemeğe gelirler. Yemekte Elif, Behlül’ün hemen evlenmek istediğini ama kendisinin önemli bir iş teklifi aldığını açıklar. Bütün bunlar Bihter için de bir mesajdır.

Behlül, Azerbaycan’a gitmeden önceki gece köşkte kalır. Behlül koridorda Bihter’i sıkıştırarak bütün yükü kendi omzuna yüklememesini ister. Bihter ise ona çok kızgındır ve ondan nefret ettiğini tekrarlar.

Behlül ve Nihat’ın Azerbaycan programı oldukça yoğun geçmektedir. Behlül bir fırsat bulup Bihter’i arar. Bihter telefonda ona yine benzer şeyler söyler.

Aşağıda da gündem yoğundur. Rıza Kaptan, çocuk aracılığıyla Nesrin’e bir aşk mektubu yollar. Mektubu okuyan Nesrin karışık duygular içine girer. Ancak Cemile, Nesrin’in elinden mektubu kaparak olayı dalga konusu haline getirir. Bu durum Nesrin’in çok içine işler gözyaşları içinde odasına girer. Belki de hayatında ilk kez böyle bir mektup almıştır.

Akşam yemeği saatinde Nihat, Adnan Bey’i arar. Haberler kötüdür. Behlül, yoğun sise rağmen helikoptere binmiş ve helikopterleri kaybolmuştur. Pilot’tan da, Behlül’den de haber alınamamaktadır. Helikopterin düştüğü tahmin edilir. Adnan Bey, telefonu elinden düşürerek öylece kalır, Nihal olduğu yerde bayılır. Acaba Behlül ölmüş müdür?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder